Прес-служба Нормативна база Роз’яснення законодавства Пошук
 
Головна сторінка
Служба
Положення
Завдання
Керівництво
Структура
Планування роботи
Колегія
Історія створення
Вакантні посади
Діяльність Служби
Наглядова діяльність
Регуляторна діяльність
Громадська рада
Консультації з громадськістю
Доступ до публічної інформації
Звернення громадян
Запобігання проявам корупції
Міжнародна діяльність
Ринковий нагляд
Довідкова інформація
Адміністративні послуги
Методична допомога інспектору
Покажчик НПАОП (01.04.2013)
Реєстри
Звітні документи
Контактна інформація
Центральний апарат
Територіальні управління
Експертно-технічі центри
Телефонна "гаряча лінія"
Телефони довіри
Тематичні видання
 
 

Офіційне представництво Президента України

Верховна Рада України

Кабінет Міністрів України

 


Кращий працівник Держгірпрoмнагляду
Переглянути результати голосування.
 
     
 
В Україні знижується рівень виробничого травматизму Надрукувати Надіслати ел. поштою
26.04.13
Про це йшлося на прес-конференції Держгірпромнагляду на тему: «Стан охорони праці в Україні», яка відбулася 26 квітня 2013 року у рамках відзначення Всесвітнього дня охорони праці.

У прес-конференції участь взяли Перший заступник голови Держгірпромнагляду Віктор Шайтан та Перший заступник Голови СПО роботодавців Олексій Мірошниченко.

Основними питаннями, які висвітлювалися під час прес-конференції були: зниження рівня та профілактика виробничого травматизму; кримінальна відповідальність роботодавців; зменшення кількості позапланових перевірок на підприємствах тощо.

У першому кварталі 2013 року кількість піднаглядних суб’єктів господарювання  склала 923 654, а їх виробничих об’єктів – 4 165 828. За три місяці 2013 року територіальними управліннями Держгірпромнагляду перевірено менше 0,4% суб’єктів господарювання та близько 1% їх виробничих об’єктів.

 Від загальної кількості перевірених у першому кварталі поточного року суб’єктів господарювання (з урахуванням перевірок виробничих об’єктів), частка перевірених суб’єктів господарювання високого ступеню ризику склала 67%, середнього – 29%, а незначного, до якого відноситься більшість суб’єктів господарювання –  тільки 4%.

Від загальної кількості перевірених у першому кварталі поточного року виробничих об’єктів, частка перевірених виробничих об’єктів суб’єктів господарювання високого ступеню ризику склала 80%, середнього – 18%, незначного – 2%.

Аналіз стану промислової безпеки в Україні свідчить, що за три місяці 2013 року кількість нещасних випадків, пов’язаних з виробництвом, порівняно з аналогічним періодом минулого року зменшилась на 19%, або на 470 нещасних випадків (на підприємствах України у 2013 році травмо¬вано 2056 осіб, у 2012 році – 2526 осіб), а кількість нещасних випадків зі смертельним наслідком, пов’язаних з виробництвом, порівняно з аналогічним періодом минулого року зменшилась на 23%, або на 33 нещасні випадки (на підприємствах України у 2013 році смертельно травмо¬вано 111 осіб, у 2012 році – 144 особи).

 У рамках комплексного управління охороною праці Держгірпромнаглядом України разом із міністерствами, центральними органами виконавчої влади, соціальними партнерами, Фондом соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України опрацьовано Загальнодержавну соціальну програму поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища на 2014 – 2018 роки.

Під час прес-конференції було підписано  Меморандум про співробітництво між Державною службою гірничого нагляду та промислової безпеки України і Спільним представницьким органом сторони роботодавців на національному рівні.

  Наст. >
 
Соціальна реклама

Кращий працівник Держгірпромнагляду 2012
Переглянуть результати конкурсу
Малюнки переможців конкурсу Охорона праці очима дітей - 2012
Переглянуть результати конкурсу
Конкурс на кращий слоган

ОГОЛОШЕНО
Всеукраїнський конкурс «Кращий слоган з охорони праці» серед студентів професійно-технічних та вищих навчальних закладів

28 квітня – Всесвітній день охорони праці

Науково-практичний семінар

РЕКОМЕНДАЦИИ
V международной научно-технической конференции
«Промышленная безопасность и охрана труда-2012.
Проблемы. Перспективы»

Оперативна інформація


Всі новини

 HotLog

Rated by MyTOP

RSS 2.0
 

© 2010 "Держгірпромнагляд України"
При використаннi матерiалiв посилання на Держгірпромнагляд України обовязкове.