Прес-служба Нормативна база Роз’яснення законодавства Пошук
 
Головна сторінка
Служба
Положення
Завдання
Керівництво
Структура
Планування роботи
Колегія
Історія створення
Вакантні посади
Діяльність Служби
Наглядова діяльність
Регуляторна діяльність
Громадська рада
Консультації з громадськістю
Доступ до публічної інформації
Звернення громадян
Запобігання проявам корупції
Міжнародна діяльність
Ринковий нагляд
Довідкова інформація
Адміністративні послуги
Методична допомога інспектору
Покажчик НПАОП (01.04.2013)
Реєстри
Звітні документи
Контактна інформація
Центральний апарат
Територіальні управління
Експертно-технічі центри
Телефонна "гаряча лінія"
Телефони довіри
Тематичні видання
 
 

Офіційне представництво Президента України

Верховна Рада України

Кабінет Міністрів України

 


Кращий працівник Держгірпрoмнагляду
Переглянути результати голосування.
 
     
 
Довідка про стан виробничого травматизму у вугільній промисловості за 9 місяців 2006 року Надрукувати Надіслати ел. поштою
05.10.06

На вугільних шахтах  за 9місяців 2006 року на виробництві травмовано понад 5 тис. шахтарів, з них смертельно -  135 осіб, в тому числі 21 гірник помер в шахтах від серцево-судинних захворювань, що склало 17,5 відсотка від усіх смертельних нещасних випадків, що сталися на підземних роботах. Травматизм з смертельними наслідками зріс  на 20 випадків (135 проти 115) або на 17,4%.

На шахтах, підпорядкованих Мінвуглепрому України, загинуло на 8 осіб менше ніж у минулому році (76 осіб проти 84).

Нещасні випадки були допущені: 49 (40,8% від усіх підземних) в очисних вибоях (зростання на 28 випадків);  10 (8,3%) - у підготовчих вибоях; 61 (50,8%) - на протязі діючих виробок; на поверхні підприємств сталося 15 нещасних випадків проти 17 за аналогічний період минулого року.

З 25-х державних підприємств та ВАТ ріст смертельного травматизму допустили 9, знизили 6, залишились на рівні – 6, не допустили смертельних нещасних  випадків - 4.

Травматизм зріс в таких державних підприємствах: ДП “Шахтарськантрацит” +4, „Донбасантрацит” +4, „Торезантрацит” +4; ВАТ „Краснодонвугілля” +9, ВАТ «Павлоградвугілля» +3 тощо.

Коефіціент смертельного травматизму на 1 млн.тонн видобутого вугілля за 9 місяців поточного року склав 2,3.

Зростання рівня смертельного травматизму зумовлено  незадовільним станом промислової безпеки на підприємствах недержавної форми власності та на центральних збагачувальних фабриках. На шахтах та підприємствах, що не входять до сфери управління Мінвуглепрому, з недержавною формою власності за 9 місяців поточного року рівень травматизму з смертельними наслідками складає  47,2 відсотки ( 59 випадки з 135).

         Ріст смертельного виробничого травматизму мав місце з таких травмуючих факторів: викиди вугілля та газу +11 (14 проти 3, зростання більш ніж в 4,5 рази), задуха +6 (6 проти 0), обрушення вугілля та порід покрівлі +1 (22 проти 21), вибухи газу +2 (9 проти 7), експлуатація машин і механізмів +2 (9 проти 7),  падіння +2 (6 проти 4), інші +4 (26 проти 22).  На поверхні травматизм знизився на 2 випадки проти  минулого року ( 15 проти 17).

На підземних роботах рівень смертельного травматизму зріс на 22,5відсотків, загинуло на 22 шахтарі більше, ніж у минулому році (120 проти 98).

За звітний період загинуло 20 інженерно-технічних працівників (або 14,8% від усіх загиблих), в тому числі 9 гірничих майстрів. Слід відмітити, що 11 ІТП (або 16,2%) травмовано внаслідок порушень ними  Правил  безпеки та технології робіт. А всього понад 50 відсотків шахтарів (68 осіб) загинули внаслідок особистої недисциплінованості,  порушень трудової і технологічної дисципліни,  необережні або несанкціоновані дії виконавців робіт.

На шахтах України за 9 місяців сталося 17 аварій з груповими нещасними випадками, при яких травмовано 149 осіб, з них 34- смертельно, тобто  під час аварій загинуло понад 22 відсотка шахтарів. Серед найбільш важких за своїми наслідками і аварії, що сталися 13 серпня поточного року на шахті «Суходільська-Східна» ВАТ «Краснодонвугілля», де від вибуху метаноповітряної суміші в лаві загинули 8 гірників і 10 були травмовані, та 20 вересня, коли 13 гірників загинули, а 69 були травмовані під час раптового  викиду газу метану.

На підприємствах вугільної промисловості загинуло 3 жінки. У загиблих шахтарів залишилось сиротами 70 дітей віком до 18 років.

В вересні  поточного року загинуло 27 шахтарів, що на 80 відсотків більше, ніж за цей місяць минулого року (15 осіб).

Сталося 4 групових нещасних випадки, один із них на вищезгаданій шахті ім. Засядька, 3 гірники загинули від задухи на шахті «Добропільська» ДП «Добропіллявугілля», 5 гірників шахти «Благодатна» ВАТ «Павлоградвугілля» були травмовані під час ДТП, 3 шахтарі ТОВ «Вуглесервіс» в ш/у «Фомінське» отримали опіки різного ступеню важкості.   

Начальник управління
Г. Суслов

< Попер.   Наст. >
 
Соціальна реклама

Кращий працівник Держгірпромнагляду 2012
Переглянуть результати конкурсу
Малюнки переможців конкурсу Охорона праці очима дітей - 2012
Переглянуть результати конкурсу
Конкурс на кращий слоган

ОГОЛОШЕНО
Всеукраїнський конкурс «Кращий слоган з охорони праці» серед студентів професійно-технічних та вищих навчальних закладів

28 квітня – Всесвітній день охорони праці

Науково-практичний семінар

РЕКОМЕНДАЦИИ
V международной научно-технической конференции
«Промышленная безопасность и охрана труда-2012.
Проблемы. Перспективы»

Оперативна інформація


Всі новини

 HotLog

Rated by MyTOP

RSS 2.0
 

© 2010 "Держгірпромнагляд України"
При використаннi матерiалiв посилання на Держгірпромнагляд України обовязкове.